Woningbouw ( sociale en particuliere verhuur )
In de woningbouw zijn nog veel mogelijkheden voor energiebesparing mogelijk. De energiekosten kunnen soms wel met meer dan 30% omlaag. Mits goed toegepast verhogen ze bovendien ook nog eens het wooncomfort en het binnenmilieu. Als Vabi partner kunnen wij alle relevante energie besparende mogelijkheden in beeld brengen. Hierbij wordt de Trias Energetica als uitgangspunt genomen. Tevens wordt rekening gehouden met het binnenmilieu.

Subsidie aanvragen
Voor verhuurders in de gereguleerde huursector zijn er verschillende subsidie mogelijkheden zoals STEP, Vermindering Verhuurdersheffing en ISDE subsidie. Als u de energieprestatie van uw huurwoningen wilt verbeteren is het erg interessant om hiervan gebruik te maken. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de verbeterde Energie-Index. Als Vabi partner kunnen wij deze verbetering voor u berekenen en de complete aanvraag indienen bij RVO.

Utiliteitsbouw
In de utiliteitsbouw zijn nog veel mogelijkheden om energie te besparing met een korte terug verdien tijd. Middels een EPA-U rapportage worden alle relevante energie besparende maatregelen in beeld gebracht. Hierbij wordt de Trias Energetica als uitgangspunt genomen. Tevens wordt rekening gehouden met het binnenmilieu. Indien gewenst kan het onderzoek aangevuld worden met het controleren van de facturen van het energiebedrijf en een meting van het binnenmilieu.

EED rapportages
De energie-audit is een verplichte systematische, vierjaarlijkse aanpak met als doel informatie te verzamelen over het actuele energie verbruik van een onderneming. De aanpak is bedoeld om mogelijkheden voor kosteneffectieve energiebesparing te signaleren en te meten. Wij hebben een uitgebreide ervaring in het uitvoeren van energie besparingsonderzoeken in het kader van de wet milieu beheer en kunnen voor u ook de verplichte EED audit uitvoeren.

Informatieplicht energiebesparing
Naast de bestaande energiebesparingsplicht is er nu ook een informatieplicht energiebesparing. Met de informatieplicht willen het bedrijfsleven en de overheid energiebesparing versnellen. Zo krijgt de CO2 reductie in Nederland een impuls. Graag verzorgen wij voor u deze informatieplicht.

Voor vragen, inlichtingen of deskundig advies, neemt u dan gerust contact met ons op.

Onderzoeken
Thermografisch onderzoek
Binnenmilieu onderzoek

Leveringsvoorwaarden.pdf